top of page

DE OMGEVING

Vanuit Kambia heb je een adembenemend uitzicht over de baai van Souda en op het nabijgelegen schiereiland Akrotiri. Het mooie landschap nodigt uit om per auto/scooter of fiets te ontdekken.

 

De wegen zijn over het algemeen rustig en het is geweldig om tussendoor wat stops te maken in de schilderachtige traditionele dorpjes en nederzettingen. Plaka (2 km.) is zo'n dorpje: je vind er twee supermarktjes, een geldautomaat en ook een aantal leuke tavernes in de oude dorpskern.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Tijdens je verblijf in “Villa Chariklia Studios” mag een bezoek aan Chania, met zijn oude Venetiaanse haven en binnenstad, zeker niet ontbreken. Maar ook Rethymnon met zijn Venetiaans fort met zicht op de stad en de zee is zeker de moeite waard.

 

En wat denk je van een cultureel uitstapje naar bijvoorbeeld het antieke Aptera, een archeologische plaats, gelegen op een hoogte van 230 mtr. met een prachtig uitzicht over de Souda Baai.

Chania Harbor
WANDELEN EN FIETSEN

Voor de sportievelingen is een wandeling door één van de vele kloven in de omgeving een uitdaging op zich. Vooral de overbekende Samariakloof zal een onvergetelijke ervaring zijn.

 

De Apokoronas leent zich bovendien uitstekend voor (elektrisch) fietsen door de groene omgeving en heuvelachtig landschap.

"Villa Chariklia Studios" kan bemiddelen bij het huren van (electrische) fietsen voor de gasten.

20210813_162815.jpg
STRANDEN

In de directe nabijheid van "Villa Chariklia Studios" zijn mooie stranden met ondiep water en vele voorzieningen te vinden.

 

Het mooie strand van Almyrida ligt op zo'n 4 kilometer afstand en, iets verderop, in Kalyves en Georgioupolis zijn eveneens mooie stranden met ligbedden en parasols in overvloed. Ook vind je hier vele restaurantjes met overheerlijke Griekse gerechten, bars, leuke winkeltjes, auto/scooterverhuur enzovoort.

 

20220925_151054.jpg
VAREN

Wat denk je van een dagje varen in de Souda baai?

In de directe omgeving is er keuze genoeg uit de vele boottrips die dagelijks worden gedaan. 

 

Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf een bootje te huren en de prachtige kustlijn te ontdekken.

stock5.jpg
bottom of page